Organizator:

Karta dań

Podziel się

Wszystkie dania przygotowywane są od podstaw, bez sztucznych dodatków i tylko z dobrego pochodzenia składników - pozyskiwanych w większości od lokalnych dostawców świeżych warzyw, owoców, mięsa i nabiału.

 

Oregano and Wine

 

Menu

 

Przystawki

Foie gras, puree z rokitnika, gruszka, chałka, puder orzechowy.

39.00 zł

 

Tatar z polędwicy wołowej, korniszon, pikle, majonez porowy, oliwa pietruszkowa

29.00 zł

 

Nowalijki, jajko poche, majonez porowy, oliwa ziołowa, maślane grzanki

17.00 zł

 

Antipasti – talerz przekąskowy dla dwojga,

wybór serów i wędlin, oliwki, suszone pomidory, pikle

Gorące bułeczki z czarnuszką

60.00 zł

 

Sałatki

Mix sałat, krewetki, pomidorki cherry, groszek cukrowy, rzodkiewka,

prażone orzechy nerkowca, dip mango z kolendrą

29.00 zł

 

Mix sałat, ser hallumi, arbuz, czarne oliwki, pomidor, prażone nasiona, ogórek,

rzodkiewka, papryka, sos vinaigrette

25.00 zł

 

Zupy

Chłodnik litewski, szyjki rakowe, jajko przepiórcze, oliwa koperkowa

18.00 zł

 

Zupa szczawiowa, wędzony łosoś, kremowe ziemniaki

16.00 zł

 

Zupa tajska, kurczak, owoce morza, mleko kokosowe i trawa cytrynowa

17.00 zł

 

Dania główne

Filet z kaczki Nantes, szare kluski, kapusta modra z jabłkiem, sos pieczeniowy, mikro zioła

55.00 zł

 

Filet z indyka, szparagi, sos gorgonzola, kremowe ziemniaki,

młoda kapusta, piklowana dynia, chipsy z topinambura

33.00 zł

 

Polędwica z dorsza, tłuczone ziemniaki, mizeria, oliwa pietruszkowa, puder z prażonej cebuli

49.00 zł

 

Potrawka warzywna z cieciorką i mascarpone, chipsy z tortilli

29.00 zł

 

Pasty

PAD THAI z kurczakiem i krewetkami, warzywa, grzyby shitake,

prażone orzeszki ziemne, kolendra

35.00 zł

 

Tagliatelle w sosie śmietankowym z cukinią, szparagami, suszonym pomidorem i rukolą

32.00 zł

 

Burgery

Wołowina 100%, bekon, camembert, kiszone szparagi, jajko sadzone,

roszponka, majonez estragonowy + frytki stekowe

31.00 zł

 

Szarpana, długo pieczona wieprzowina, cheddar, krążki cebulowe w panierce,

ogórek konserwowy, pomidor, rukola, sos BBQ + frytki stekowe

29.00 zł

 

Vege burger z cieciorki i buraka, camembert, pomidor, ogórek konserwowy,

cebula, roszponka, mix sałat, sos tatarski + frytki stekowe

29.00 zł

 

Desery

Mille Feuille

Ciasto francuskie, krem waniliowy dyplomat, sorbet z mirabelki i calamansi, puder kokosowy, piana cytrynowa

16.00 zł

 

Frangipane z owocami

Nadzienie migdałowe, rabarbar, sable maślane, żelka malinowa, delikatny krem z orzecha laskowego, świeże owoce

16.00 zł

 

 

 

Rezerwacje, pytania:

Izabela Rogowska
Specjalista ds. Relacji z Klientami